Mad

I Askelæ er alt maden vegetarisk og enten biodynamisk eller økologisk. Maden er baseret på genkendelighed, men følger samtidig årstiderne. Alle ugens dage har en fast ret, der dog skifter fra vinter til sommer fra for eksempel grød til koldskål med müsli, men også med hensyn til de råvarer der bruges. Det er her vigtigt at børnene har mulighed for at være med til at tilberede maden, for herved at få erfaring med at organisere et måltid samt at få lyst, nysgerrighed og interesse til at spise og nyde maden sammen. Børnene spiser altid sammen for at bidrage til at de oplever at tilhøre et fællesskab.

Der kun serveres frugt og grønt hver dag og tørsten slukkes i vand. Der indtages så lidt sukker som muligt, ved for eksempel at spise økologisk æblemostsødet marmelade. Det er dog besluttet at der ved særlige dage som for eksempel ved børnehavens årstidsfester, fødselsdage og andre arrangementer gerne måtte indgå sukker, men med omtanke.

Børnene har selv eftermiddagsmadpakke med og her tages også om nødvendigt en snak med forældre om hvad en sund eftermiddagsmad er.

Klokken 9.30 efter sanglegene får alle børn lidt frugt og grønt. Omkring kl. 10.30 spises knækbrød med smør og omkring kl. 11.30 et måltid mad, som er tilberedt i børnehaven.

Der er dog én ugentlig madpakkedag: mandag, som er skovtursdagen.

Har man tilmeldt sit barn i eftermiddagspasningen og henter barnet efter kl. 14.00, bør barnet have medbragt en lille eftermiddagsmadpakke, undtagen mandag, hvor børnehaven sørger for eftermiddags-maden.